februari 5, 2016

Websites

Op de website www.ivovdlinden.nl na, zijn alle websites die ik de laatste tijd gemaakt heb met een commercieel doel gemaakt. Ik ben er achter gekomen dat snelheid en logica erg belangrijk zijn bij het creëren van een website.
Elke keer stel ik mijzelf de vragen: “Wat als ik ergens naar op zoek ben, ben ik dan bij jou op het juiste adres?” en zo ja: “Waar kijk ik precies naar, wat valt mij op?”.

De eerste keer dat ik Google Analytics gebruikte voor de statistieken van mijn website, merkte ik op dat er totaal geen logica zat in de stroming van bezoekers. De zoektermen waar ik verwachte waar personen mee zouden zoeken bleken heel anders te zijn dan de werkelijkheid.
Het is leuk om te zien dat er 5 mensen per dag op je website komen, maar je hoopt dat het er de volgende dag 6 zijn. Door gebruik te maken van Google Analytics heb ik van een eenvoudige website een goedlopende machine gemaakt.

Ik besef zelf dat de layout nog veel mooier en gelikter gemaakt kan worden. Maar ik heb gekozen voor snelheid en logica. Ik heb liever 10 websites met snelheid en logica, dan 1 website die qua design prachtig is maar de logica mist.

Op verzoek kan ik u een voorbeeld sturen van een van mijn websites.